Òmnium crida a «omplir massivament les urnes» a les eleccions espanyoles

L'entitat diu que l'independentisme s'ha de comptar en cada votació i reclama una societat civil forta davant l'amenaça de l'extrema dreta

Xavier Antich i la junta d'Òmnium, aquest divendres a Lleida
Xavier Antich i la junta d'Òmnium, aquest divendres a Lleida | Òmnium
30 de juny del 2023
Actualitzat el 01 de juliol a les 15:31h

Òmnium Cultural ha fet una crida a "omplir massivament les urnes" a les eleccions espanyoles per plantar cara a l'estratègia de l'Estat, que vol convertir l'independentisme en irrellevant, i també davant la campanya per l'abstenció que promouen alguns sectors independentistes. El president d'Òmnium, Xavier Antich, ha advertit que la ciutadania "castiga" els actuals partits perquè no són capaços de trenar un "projecte compartit", una demanda que fa temps que demana l'entitat. "Vam alertar que si l'independentisme no corregia el desànim, la desorientació i la desmobilització, creixeria la desconfiança", ha dit Antich en el seu discurs a l'Assemblea General Ordinària que s'ha fet a Lleida.

Per a Òmnium, és clau que l'independentisme voti, per comptar-se, però també per fer-se visible a l'Estat i també a escala internacional. La mobilització, però, no s'ha de limitar al 23-J. Antich ha reclamat participar també la resta de dies davant l'amenaça de l'extrema dreta, que ja es deixa veure al País Valencià i a les Illes. "L'extrema dreta és un perill sempre i arreu; al País Valencià i les Illes la dreta extrema governa amb l'extrema dreta per combatre la llengua", ha constatat. Davant d'això, Òmnium ha fet una crida a una societat civil més organitzada i compromesa "en tots els fronts".