El «retorn» de Cayetana Álvarez de Toledo

La diputada per Barcelona, que té previst assistir aquest dijous al míting de Feijóo i Sirera al Turó Park, intervindrà aquest cap de setmana en diversos actes del PP fora de Barcelona

Cayetana Álvarez de Toledo saluda en un míting del PP.
Cayetana Álvarez de Toledo saluda en un míting del PP. | ACN
18 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:03h

Cayetana Álvarez de Toledo s'incorpora a la campanya del PP a Catalunya. La diputada per Barcelona assistirà aquest dijous al míting d'Alberto Núñez Feijóo al Turó Park, un dels actes centrals del PP en aquesta campanya barcelonina i on intervindran, a més del líder del PP, el president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, i l'alcaldable, Daniel Sirera. Aquest cap de setmana intervindrà en diversos actes de campanya fora de Barcelona.

La diputada per Barcelona intervindrà en actes electorals del Partit Popular aquest cap de setmana. Serà a Matadepera, Cornellà, el Prat de Llobregat, Terrassa i Rubí. També està previst que participi en un acte a Reus. En alguns d'ells, ho farà acompanyada d'Alejandro Fernández, amb qui manté de sempre una bona relació política. En tots els actes en què intervé Álvarez de Toledo, ho farà a petició dels candidats a alcalde del PP en aquestes localitats.  

En principi, no està previst que Cayetana Álvarez de Toledo intervingui en cap acte electoral més de Sirera, un candidat avalat per Génova que ha mantingut el timó de la seva campanya en tot moment i que no vol sortides de guió. Sí que la diputada al Congrés va ser present en l'acte de presentació de l'alcaldable per Barcelona, que va ser presidit per Feijóo. 

Álvarez de Toledo va anunciar fa uns dies que patia càncer de pit i que li havien practicat una tumorectomia. La diputada va explicar en un tuit que li van descobrir "indicis de càncer" en el transcurs d'una revisió rutinària, el que va fer que recordés a totes les dones la importància d'un diagnòstic precoç per afrontar aquestes malalties.      


Una llarga distància

El perfil propi d'Álvarez de Toledo ha fet d'ella una figura heterodoxa dins del seu partit. Fitxada en el seu moment per Pablo Casado, que la va designar portaveu al Congrés, la relació entre tots dos es va anar refredant fins al seu cessament com a portaveu. La diputada per Barcelona es va alinear clarament amb Isabel Díaz Ayuso en el conflicte que al capdavall es va endur Casado l'any passat. Però les relacions amb Génova no s'han normalitzat plenament.

Álvarez de Toledo, situada en l'ala més dura i ayusista del PP, va protagonitzar el setembre passat un episodi de dissidència interna quan va donar suport al Congrés a una proposició no de llei de Vox que reclamava aplicar l'article 155 a Catalunya per la política lingüística de la Generalitat. El PP va votar-hi en contra. Els populars es van abstenir en la resta d'apartats de la proposició de Vox, que exigien "assegurar l'ensenyament de l'espanyol", mentre que la diputada votava a favor.