Orriols acata i torna a penjar la bandera espanyola a l'Ajuntament de Ripoll

L'alcaldessa d'extrema dreta també va despenjar l'estelada de l'edifici consistorial la setmana passada per ordre dels tribunals

Sílvia Orriols, alcaldessa de Ripoll
Sílvia Orriols, alcaldessa de Ripoll | Lourdes Casademont / ACN
Nació
21 de novembre del 2023
Actualitzat a les 22:19h
La bandera espanyola ja torna a penjar de l'Ajuntament de Ripoll. L'alcaldessa d'extrema dreta, Sílvia Orriols, ha acatat l'ordre de la justícia espanyola, cosa que ja va fer la setmana passada quan va retirar l'estelada. Primerament, la batllesa es va excusar dient que no tenien la bandera de l'Estat, però que havien ordenat fabricar-ne una que aquest dimarts s'ha penjat.

El jutjat contenciós número 3 de Girona va enviar fa unes setmanes un requeriment a l'Ajuntament perquè, un cop rebuda la notificació, en un termini màxim de 24 hores pengés la bandera espanyola de la façana del consistori i retirés l'estelada. Ho ha complert de manera tardana, però finalment Orriols ha cedit. La decisió judicial venia motivada per un requeriment de l'entitat Impulso Ciudadano.

En una piulada feta el mateix dissabte a la xarxa 'X', l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, va criticar la decisió assegurant que "mentre el govern espanyol fingeix normalitat democràtica i presumeix de plurinacionalitat coordinada i ben avinguda, el seu aparell judicial m'obliga a penjar una bandera espanyola a la façana de l'Ajuntament, sota pena d'inhabilitació". "Som, tot i les aparences, una colònia", lamentava.

L'Ajuntament de Ripoll, governat pel partit d'extrema dreta Aliança Catalana, ja va haver de treure l'estelada del consistori per ordre de la Junta Electoral durant la campanya de les eleccions generals del 23 de juliol.