​Pilarín Bayés il·lustra la petita història dels Agents Rurals

Marc Costa, director general dels Rurals, subratlla la importància d'explicar la feina del cos als infants per "fer créixer la vocació"

El director d'Agents Rurals, Marc Costa, amb la ninotaire Pilarín Bayés presentant el nou llibre al Temple Romà.
El director d'Agents Rurals, Marc Costa, amb la ninotaire Pilarín Bayés presentant el nou llibre al Temple Romà. | Carles Fiter
21 de febrer de 2022, 15:55
Actualitzat: 15:58h
Els Agents Rurals ja tenen un conte sobre la seva història. Aquest dilluns s'ha presentat a Vic la Petita història dels Agents Rurals (Editorial Mediterrània) il·lustrat per la ninotaire Pilarín Bayés.

En un Temple Romà ple de gom a gom per agents del cos, Bayés ha explicat que aquesta publicació és una "contribució social" per explicar quina feina fan els Rurals. "És molt bonic que els nens puguin conèixer en quina societat neixen, quines assegurances tenen o també que el conte pugui suscitar alguna vocació d'agent rural", ha afegit.

En aquest mateix sentit, s'ha expressat el director general, Marc Costa. "El conte dona a conèixer més el cos a la canalla. Les vocacions no neixen espontàniament i és important explicar els infants què fan els Agents Rurals", ha dit. Costa ha remarcat que el cos d'Agents Rurals "es nodreix de vocacions" i, per tant, cal "fer créixer aquesta vocació i començar a preparar els que vindran".

També ha subratllat que era "un deute" que hi havia amb el cos. De les 300 petites històries il·lustrades per Bayés, "encara no n'hi havia cap dels Agents Rurals".

Una iniciativa del director general
El director general no ha amagat l'alegria d'aquesta nova publicació. Tal com ha recordat Bayés, des de ben petit, Costa era aficionat als còmics i anava fins a casa seva a mostrar-n'hi. "Havia compartit molt bones estones", ha recordat ell.

El conte, escrit per la periodista i escriptora Meritxell Margarit, relata la visita d'una família al Parc Nacional d’Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici. A través de les seves vivències i dels diàlegs s'informa de manera amena sobre les normes a seguir en espais protegits, les feines que fan els agents rurals i l'origen del cos.

Amb una primera edició de 6.000 exemplars, aquesta història es distribuirà als centres educatius de tot Catalunya on els agents rurals fan activitats de sensibilització ambiental.
 

El Temple Romà s'ha omplert de gom a gom per la presentació de la «Petita història dels Agents Rurals». Foto: Carles Fiter

Arxivat a