L'explotació ramadera «Les cabres d'en Peyu», premiada al Food Film Menu 2022

El filmet "Benvinguts a la granja" ha estat guardonat en el marc d'una iniciativa de l'Institut IGCAT i la Plataforma de Regions Europees i Mundials de la Gastronomia

Mireia Colonques i Ghislaine Contijoch, ramaderes i copropietàries de Les Cabres d'en Peyu, recollint el premi
Mireia Colonques i Ghislaine Contijoch, ramaderes i copropietàries de Les Cabres d'en Peyu, recollint el premi | Benvinguts a Pagès
Redacció
09 de novembre de 2022, 14:58
Actualitzat: 14:58h
Les Cabres d'en Peyu és una de les explotacions que es pot visitar en el marc del projecte Benvinguts a Pagès Tot l'Any, que acosta el públic urbà a la pagesia i posa en valor els productes agroalimentaris per un centenar de productors i productores.

L'explotació, situada a Muntanyola, Osona, ha guanyat el premi de votació popular dels guardons Food Film Menu 2022 promoguts per l'International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT) i la Plataforma de les Regions Europees i Mundials de la Gastronomia, entre les quals hi ha Catalunya.

En concret, ha estat reconegut el filmet Benvinguts a la granja en la categoria de Millor vídeo sobre experiències de visites a activitats agroalimentàries a partir de les votacions rebudes a través d'internet entre els dies 26 i 30 de setembre. El film convida a la ciutadania a visitar una explotació que elabora làctics i formatges i compta amb un ramat de 100 cabres alpines que pasturen a Muntanyola. Mireia Colonques, ramadera de l'explotació de Les cabres d'en Peyu situada a Muntanyola, explica que el premi "és un reconeixement al nostre projecte, iniciat fa dos anys", i apunta que "és un impuls per a totes les explotacions que participen a Benvinguts a Pagès.

Els premis Food Film Menu 2022, una col·lecció de curtmetratges que mostren imatges de les Regions Europees i Mundials de Gastronomia guardonades, o candidates a ser-ho, han avaluat més de 50 curtmetratges que es podran veure en diferents festivals de cinema d'arreu del món. En aquest sentit, el filmet s'ha projectat en el marc del Festival de Cinema de Girona que se celebra fins al 13 de novembre, coincidint amb el lliurament del premi.

Benvinguts a Pagès Tot l'Any
Les Cabres d'en Peyu és una de les 126 explotacions que participen en el projecte Benvinguts a Pagès Tot l'Any arreu del país. La iniciativa ofereix visites guiades a les explotacions agroalimentàries durant els 365 dies de l'any per acostar el públic urbà a la pagesia, donar a conèixer l'origen dels productes elaborats a Catalunya i que es consumeixen cada dia, promoure una nova via per generar activitat als pagesos i pageses, fomentar la compra directa de producte i tenir l'oportunitat d'omplir el rebost.

Aquesta és un projecte de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, i pel Departament d'Empresa i Treball, a través de l'Agència Catalana de Turisme. Col·laboren amb el projecte la Fundació Alícia, la Diputació de Barcelona, el Club Súper3 (CCMA), l'Ajuntament de Barcelona, l'Agència Catalana de Joventut, el Departament de Drets Socials, els Consells Comarcals, les Oficines Comarcals del DACC, els Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.