21
de setembre
de
2023, 15:21
Actualitzat:
15:25h
La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt (Urgell) celebrarà la seva 34a edició els dies 7 i 8 d'octubre amb l'objectiu de consolidar l'activitat de l'entorn de la plaça del mercat. En aquest sentit, l'organització ha duplicat els maridatges a l'aula de la xocolata i el vi, ha ampliat l'oferta de jocs familiars des de les deu del matí fins a les nou de la nit i ha potenciat l'espai cantautor amb una segona sessió de música en viu. Així mateix, l'aula del tast presentarà un nou format per tal de garantir la interacció entre productors i visitants. Durant la celebració de la fira, es donarà a conèixer a la ciutadania el projecte de la nova plaça del Torró que farà homenatge al producte estrella del municipi.
Després de l'estrena de l'any passat de l'aula de la xocolata i el vi, l'organització torna a apostar per aquest espai d'activitats propi on s'han duplicat els maridatges amb xocolates d'Agramunt i els vins de la DO Costers del Segre, guitats pel sommelier Jordi Martínez. Així mateix, destaca un tast a cegues conduït pel col·lectiu Taula Dolça.
Tot i que l'organització vol potenciar l'entorn de la plaça del Mercat, el Pavelló Firal serà un dels grans epicentres de la fira en un espai que presentarà els nous sabors dels torronaires i que comptarà amb expositors d'altres productes del món del dolç.
Entre els participants a l'aula del gust, on es duen a terme les demostracions de pastisseria amb tastos guiats de productes dolços, destaca Lluc Crusellas, reconegut com a millor xocolater del món al World Chocolate Masters; Rafa Delgado, cap de pastisseria de Can Jubany; Miquel Guarro, director de pastisseria de l'Escola Hoffman; o Libertad Santiago, d'Efímera Chocolates. Així mateix, tampoc hi faltaran les sessions amb els torronaires de la IGP que presentaran les novetats de Torrons Vicens, Torrons Fèlix o Xocolates Jolonch, entre altres.
Una altra de les novetats de la 34a edició és el canvi de format a l'aula del tast, espai on es donen a conèixer els productes de proximitat més destacats i que enguany compta amb rècord de productors. "Les taules no permetien la interacció entre productors i visitants", ha reconegut la directora de la Fira, Tamara Lombarte, qui ha concretat que els tastos guiats es faran mitjançant el servei de barra. D'aquesta manera, els visitants podran descobrir productes de la cooperativa Mengem Garrigues, productes trufats del Lluçanès amb Noir et Blanc o licors d'Elixirs de Ponent, entre altres.
El programa d'activitats també preveu l'espai de la Cuita, on es viurà en directe l'elaboració del torró d'Agramunt, així com activitats per als més petits a l'Espai Cuinetes amb tallers gastronòmics pedagògics.
A tot això, entre el Pavelló Firal i el nucli antic hi haurà més de 140 parades d'artesania que uniran tots els espais de la fira.
El Torronaire d'Honor d'enguany serà el Sr. Postu, després que l'organització i els torronaires acordessin "un gir més mediàtic" al reconeixement per tal d'apostar per persones influents que facin difusió del territori. L'acte de proclamació serà dissabte al vespre.
L'acte de presentació del projecte de la plaça comptarà amb la presència de la seva creadora, Serafina Balasch, qui mostrarà imatges del monument i explicarà el sentit de la nova zona municipal.
Les obres per fer realitat la nova plaça han donat el tret de sortida aquest dijous amb la previsió que finalitzin de cara la celebració de la fira.
Després de l'estrena de l'any passat de l'aula de la xocolata i el vi, l'organització torna a apostar per aquest espai d'activitats propi on s'han duplicat els maridatges amb xocolates d'Agramunt i els vins de la DO Costers del Segre, guitats pel sommelier Jordi Martínez. Així mateix, destaca un tast a cegues conduït pel col·lectiu Taula Dolça.
Tot i que l'organització vol potenciar l'entorn de la plaça del Mercat, el Pavelló Firal serà un dels grans epicentres de la fira en un espai que presentarà els nous sabors dels torronaires i que comptarà amb expositors d'altres productes del món del dolç.
Entre els participants a l'aula del gust, on es duen a terme les demostracions de pastisseria amb tastos guiats de productes dolços, destaca Lluc Crusellas, reconegut com a millor xocolater del món al World Chocolate Masters; Rafa Delgado, cap de pastisseria de Can Jubany; Miquel Guarro, director de pastisseria de l'Escola Hoffman; o Libertad Santiago, d'Efímera Chocolates. Així mateix, tampoc hi faltaran les sessions amb els torronaires de la IGP que presentaran les novetats de Torrons Vicens, Torrons Fèlix o Xocolates Jolonch, entre altres.
Una altra de les novetats de la 34a edició és el canvi de format a l'aula del tast, espai on es donen a conèixer els productes de proximitat més destacats i que enguany compta amb rècord de productors. "Les taules no permetien la interacció entre productors i visitants", ha reconegut la directora de la Fira, Tamara Lombarte, qui ha concretat que els tastos guiats es faran mitjançant el servei de barra. D'aquesta manera, els visitants podran descobrir productes de la cooperativa Mengem Garrigues, productes trufats del Lluçanès amb Noir et Blanc o licors d'Elixirs de Ponent, entre altres.
El programa d'activitats també preveu l'espai de la Cuita, on es viurà en directe l'elaboració del torró d'Agramunt, així com activitats per als més petits a l'Espai Cuinetes amb tallers gastronòmics pedagògics.
A tot això, entre el Pavelló Firal i el nucli antic hi haurà més de 140 parades d'artesania que uniran tots els espais de la fira.
El Torronaire d'Honor d'enguany serà el Sr. Postu, després que l'organització i els torronaires acordessin "un gir més mediàtic" al reconeixement per tal d'apostar per persones influents que facin difusió del territori. L'acte de proclamació serà dissabte al vespre.
Nova plaça del Torró
La programació de la 34a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt també preveu un acte de presentació del projecte de la nova plaça del Torró, que farà homenatge al producte estrella d'Agramunt. El nou espai, situat en una zona ajardinada davant de la plaça Fondana i prop de l'estació d'autobusos, anirà presidit per un monument de grans dimensions, combinarà els colors de la xocolata, el torró i l'avellana i inclourà una inscripció fent referència als torronaires locals.L'acte de presentació del projecte de la plaça comptarà amb la presència de la seva creadora, Serafina Balasch, qui mostrarà imatges del monument i explicarà el sentit de la nova zona municipal.
Les obres per fer realitat la nova plaça han donat el tret de sortida aquest dijous amb la previsió que finalitzin de cara la celebració de la fira.