Demanen 24 anys de presó per a dues bessones de Sabadell per planejar l'assassinat de la parella d'una d'elles

Els fets es van produir la matinada del 10 de juliol de 2021

La Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra.
La Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra. | Mossos d'Esquadra
Redacció
14 de febrer del 2023
Actualitzat a les 18:03h
La Fiscalia ha demanat entre 24 anys i 24 anys i mig de presó per a dues bessones de Sabadell acusades de planejar l'assassinat de la parella d'una d'elles. Un homicidi que es va produir la matinada del 10 de juliol de 2021 i que inicialment els Mossos d'Esquadra ja van detenir un home, de 45 anys.

Es tracta de l'autor confés del cas, però que també va apuntar com a responsable a una de les acusades, que es tracta de la seva cunyada -mentre que l'altra bessona és la seva parella-, segons ha avançat El Periódico de Catalunya i ha confirmat l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

En l'escrit del ministeri públic, la víctima va ser atacada mentre dormia al pis de la parella colpejada amb una eina (una pota de cabra) al cap que hauria dut a terme el detingut, a petició de la germana de la seva xicota. Per això, ha qualificat el crim de planificat, igual que l'acusació particular. Es manté que tots tres van tramar la mortamb traïdoria i que van actuar amb acarnissament.

A més de les peticions de privació de llibertat, també hi ha una indemnització de 300.000 euros per a la filla de la víctima, que hauran de pagar de manera conjunta els tres acusats, segons la qualificació. El passat 2 de febrer la jutgessa de Sabadell que ha instruït la causa va decretar l'obertura de judici -l'Audiència de Barcelona ha de fixar la data- i va acordar mantenir la presó preventiva per a dos d'ells -l'autor confés i la xicota d'aquest-, mentre la parella del mort es troba en llibertat, després que sortís de presó el 7 de febrer de 2021.

Cops al replà
Fiscalia sosté que es va idear un pla, ja que la parella li va demanar que es quedés a dormir a casa seva, situada al carrer Porto de la capital vallesana. Quan ja era al dormitori, els que ara es troben entre reixes van irrompre de "forma inapropiada" i "mogut per la intenció d'acabar amb la seva vida i actuant de comú acord" van agredir-lo. L'acusat el va colpejar almenys en 12 ocasions al cap, que li va causar la destrucció parcial de la massa encefàlica i una hemorràgia cerebral i facial.

Tot i així, la víctima va aconseguir reincorporar-se i intentar fugir. Però, segons el relat de Fiscalia, el va perseguir i va continuar colpejant-lo al replà de la quarta i la tercera planta, on va caure a terra. Després de l'atac, els tres van netejar l'escena del crim, amb la finalitat d'esborrar proves i van embolicar el cos amb una manta.