Demanen revisar a l'alça la sentència del crim de les bessones de Sabadell

L'advocat de la família sol·licita 25 anys per a cadascun dels implicats en l'assassinat de Pedro Fernández

Els tres acusats del crim de les bessones, l'any 2021 a Sabadell
Els tres acusats del crim de les bessones, l'any 2021 a Sabadell | ACN/Marta Vidal
Nació
28 de febrer del 2024
L'advocat de la víctima del crim de les bessones de Sabadell ha demanat que s'incrementi la pena de presó al màxim previst, de 25 anys, per als tres implicats en l'assassinat de Pedro Fernández.

La Fiscalia demanava 24 anys de presó per a l'home, Isaac Gil, autor confés dels fets, i per a la seva parella, Pilar Vázquez; i 24 i mig per a la parella de la víctima, Dolores Vázquez, per l'agreujant de parentiu. Finalment, però, se'ls va sentenciar a 17, 16 i 20 anys de presó respectivament.

La família de la víctima va presentar un recurs a la sentència, i aquest dimarts s'ha celebrat la vista d'apel·lació a l'Audiència de Barcelona, on l'advocat ha sol·licitat revisar-la per aplicar la pena en el tram alt per a tots ells: "Dolores era la seva parella sentimental, la que va decidir posar fi a la vida d'en Pedro i quan fer-ho, però la Pilar va planejar com fer-ho, va buscar els mitjans, i l'Isaac és qui va executar-ho", ha relatat l'advocat en la vista, que també ha destacat la sang freda amb què van actuar.

L'advocada de Dolores Vázquez, per la seva banda, demana que s'exoneri la seva clienta perquè la dona era víctima d'agressions per part de la seva parella. "Mai he fet servir l'existència dels maltractaments, però no es pot obviar les trucades de socors al 112, en què tres mesos abans demanava a la policia que l'ajudessin, i en presentar-se els agents els deia que no passava res, i no hi havia denúncia", ha remarcat. Respecte als maltractaments, els advocats de Pilar Vázquez i Isaac Gil han assegurat que en tenien constància, però no van poder ser confirmats ni per part d'un amic íntim de Pedro Fernández, ni per la seva exparella ni per la seva filla.

Després de la vista, es resta a l'espera de què decideix finalment la sala d'apel·lació del TSJC.