Un «grup assalvatjat» apunyala cinc persones en la segona nit de la Mercè

Els Mossos d'Esquadra, que se centren ara en la investigació dels fets, han fet prop de 20 detencions en diversos punts de la ciutat

Imatge d'arxiu d'una ambulància
Imatge d'arxiu d'una ambulància | Joaquim Albalate
24 de setembre del 2023
Actualitzat a les 12:17h
Un "grup assalvatjat" ha apunyalat cinc persones, dues amb ferides de gravetat, aquesta matinada a la zona del Bogatell, després dels concerts de la segona nit de celebracions de la Mercè, segons ha informat el comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé. Segons ell, "tot apunta" que el grup va fer "un recorregut per diversos carrers" en què va atacar persones que "passejaven".

Si bé hi ha cinc ferits vinculats als mateixos fets, també hi ha una sisena víctima que el consistori de moment no pot concloure si té relació directa amb les festes populars. Sigui com sigui, Marcé ha insistit que aquests incidents no són un element "que afecti al funcionament o l'organització de les festes". Igualment, el representant del govern municipal ha insistit que els fets van succeir més de dues hores després del moment en què havia acabat la festa i ha afegit que "quan tens aglomeracions de 50.000 persones, poden haver-n'hi 50 que els costi marxar. Aquí, i a les festes de Sant Feliu, l'Hospitalet o Mataró", ha rematat.

Concretament, la policia va rebre l’avís de la batussa a les 03:57 d’aquest diumenge per un incident a l’altura del número 195 de l’avinguda d’Icària, a tocar de la plaça de Tirant lo Blanc. Ràpidament, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEMva enviar sis ambulàncies a la zona i ha atès tres persones per ferides d'arma blanca: una greu, que ha estat evacuada a l'Hospital del Mar; una menys greu, traslladat a l'Hospital de Sant Pau; i una lleu, que ha estat donat d'alta in situ.

Ara, els Mossos miren d'aclarir l'incident i localitzar els autors de l'apunyalament. D’altra banda, més enllà d'aquests fets també hi ha hagut enfrontaments amb la policia després dels concerts a Zona Universitària. En el conjunt de la nit, Mossos i Guàrdia Urbana (GUB) han fet 19 detencions en diversos punts de la ciutat.

Arxivat a