Sánchez intenta apagar el foc amb Israel en una trucada amb el govern de Netanyahu

El president espanyol reafirma la seva postura envers la guerra a Gaza davant de l'exministre de Defensa Benny Gantz, tot i que li recorda que són països "socis i amics"

Benjamin Netanyahu i Pedro Sánchez en una trobada recent
Benjamin Netanyahu i Pedro Sánchez en una trobada recent | Europa Press
Nació
01 de desembre del 2023
Actualitzat a les 15:51h
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha decidit prendre cartes en l'assumpte personalment per posar fi al conflicte diplomàtic entre Espanya i Israel després de l'escalada que s'ha viscut en les últimes hores. El líder socialista ha conversat aquest divendres amb l'exministre de defensa israelià i actual membre del gabinet de guerra, Benny Gantz, a qui ha "reiterat" que Israel és "un soci i amic" d'Espanya que té "dret a defensar-se" de l'atac terrorista que va patir per part de Hamàs el passat 7 d'octubre.

No obstant això, Sánchez s'ha reafirmat en la seva postura, subratllant el que ja havia dit hores abans: que l'Estat considera "insuportable" la mort de civils a Gaza i que Israel "ha de complir el dret internacional humanitari". Amb aquestes exactes paraules s'ha expressat a través d'una publicació a X en què també ha condemnat, una vegada més, els atemptats terroristes i ha desitjat "l'alliberament immediat de tots els ostatges".
 Gantz ha fet pública poc després la seva resposta al president espanyol. L'extitular de Defensa li hauria assenyalat que el terrorisme de Hamàs s'ha de "desmantellar" a la Franja, i que el seu govern dona "una gran importància a evitar en la mesura del possible víctimes civils". Tanmateix, li ha recordat que Hamàs continua perpetrant "crims horribles contra la humanitat" com utilitzar criatures i dones com a "escuts humans" per a les seves "activitats terroristes".

Aquest nou episodi en el xoc diplomàtic entre tots dos països arriba després que aquest dijous l'executiu de l'israelià Benjamin Netanyahu cités a la capital, Jerusalem, la seva ambaixadora a Espanya, Rodica Radian-Gordon, en resposta a unes valoracions de Sánchez en una entrevista a TVE sobre la guerra a Gaza que el primer ministre d'Israel va considerar “escandaloses i indignants".
Arxivat a