Infermers i personal sanitari se sumen a la vaga de metges del gener

El sindicat majoritari d'infermeria, Satse, s'afegirà a les mobilitzacions si les negociacions amb el Departament de Salut fracassen

Un sanitari atenent un pacient amb coronavirus
Un sanitari atenent un pacient amb coronavirus | Europa Press
02 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:02h
La vaga convocada per Metges de Catalunya pels pròxims 25 i 26 de gener s'amplia a tot el personal sanitari, infermers inclosos. Així ho ha indicat la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya, l'entitat que agrupa una desena de sindicats d'infermeria i personal sanitari d'arreu del país. 
 
La sobrecàrrega de feina per la falta de personal i les males condicions laborals han acabat amb la paciència dels professionals del sector, que volen aprofitar les negociacions dels pressupostos catalans per pressionar el Govern i aconseguir així la reversió de les retallades. En una roda de premsa aquest divendres davant la conselleria de Salut, representants de la mesa han demanat "unitat d'acció" davant de la "situació límit que viuen els professionals de la salut a Catalunya".

Entre les reivindicacions d'aquests sindicats, equiparar les condicions laborals del personal del sistema públic amb independència del prestador; establir ràtiosadequades entre professionals i usuaris i planificar les places sanitàries per donar resposta a les jubilacions dels pròxims anys i a altres necessitats.

El sindicat majoritari d'infermeria, Satse, no s'ha pronunciat sobre què farà durant els dies d'aturada. Donen marge a les converses amb Salut, però no descarten sumar-se a les mobilitzacions si hi veuen actitud passiva.

Preguntat per si la situació a Catalunya es pot equiparar a la de la Comunitat de Madrid, el conseller de Salut, Manel Balcells, ha assegurat que la realitat a casa nostra "és molt diferent", així com el mètode d'afrontar-la. "No arribarem a una situació conflictiva", ha dit en una atenció als mitjans des del CUAP Casernes de Barcelona. En aquest sentit, el conseller ha indicat que des del Departament s'està treballant en els acords de conveni col·lectiu pel Siscat i l'ICS que ajudaran a "millorar les condicions econòmiques i laborals" dels professionals.