Sorogoyen, Edgar Wright i Neil Marshall seran al Festival de Sitges 2022

El certamen del fantàstic presenta la programació d'enguany amb un cartell de films de categoria

Dues de les principals pel·lícules que s'estrenaran
Dues de les principals pel·lícules que s'estrenaran | Festival de Sitges
27 de juliol del 2022
Actualitzat el 29 de setembre a les 15:54h
El Festival de Sitges escalfa motors per a la 55a edició que se celebrarà el pròxim octubre del 2022. El certamen ha anunciat aquest dimecres que els reconeguts cineastes Edgar Wright i Neil Marshall formaran part de l'edició d'enguany i, tots dos, rebran el Premi Màquina del Temps. A més, els responsables del festival han informat que es projectaran pel·lícules de categoria de la indústria catalana i espanyola, com Cerdita, el debut de Carlota Pereda després del seu curtmetratge homònim guanyador del Goya i la coproducció catalana As bestas de Rodrigo Sorogoyen, un thriller fosc i incòmode.

Tron (1982, Steven Lisberger) és la pel·lícula que apadrinarà la 55a edició i ha inspirat el cartell. El film protagonitzat per Jeff Bridges serà el leitmotiv del certamen i els temes "premonitoris" que plantejava com el metavers, el multivers o la realitat virtual durant els dies que duri el certamen, entre els dies 6 i 16 d'octubre.

En roda de premsa, els responsables del certamen han presentat la majoria de les principals atraccions cinematogràfiques de la 55a edició. Sitges estrenarà mundialment la pel·lícula mitològica i fantàstica Irati de Paul Urkijo; Viejos, el film de terror dirigit per Raül Cerezo i Fernando González Gómez; Asombrosa Elisa de Sadrac González; La paradoja de Antares, de Luis Tinoco, i es projectarà l'esperada Halloween ends, de David Gordon Green.
 

La presentació del cartell i dels primers films del certamen Foto: Festival de Sitges


Sitges 2022 rebrà les "últimes novetats" del cinema de gènere internacional, segons els seus màxims responsables. Els espectadors i aficionats al terror i al fantàstic podran gaudir de l'òpera prima de Goran Stolevski, You Won't Be Alone, portarà una bona dosi de folk-horror al festival, ambientada en un aïllat poble de muntanya en la Macedònia del segle XIX i protagonitzada per Noomi Rapace. La programació serà ambiciosa.

After Yang
, la cinta de ciència-ficció futurista del director Kogonada que comptarà amb Colin Farrell es veurà a Sitges. També es projectarà el thriller psicològic Resurrection, dirigit per Andrew Semans i amb Rebecca Hall i Tim Roth. Entre moltes altres. Aquí podeu consultar totes les pel·lícules, curtmetratges i documentals confirmats per ara.

Les altres novetats
La 55a edició del Festival recupera la secció Òrbita, dedicada al thriller i relegada els últims anys del certamen, centrats molt més en altres gèneres. El festival va anunciar el juny passat dos títols de la secció: Hunt, el debut en la direcció de Lee Jung-jae, protagonista d'El juego del calamar, un frenètic thriller d’espies ambientat en la Corea del Sud dels anys 80. La segona pel·lícula anunciada és de Lee Sang-yong, The Roundup, un thriller d’acció criminal.

I els seguidors tradicionals del Festival de Sitges estan d'enhorabona: els zombis i els monstres tornaran a caminar per la ciutat del Garraf. A preguntes dels periodistes, Sala ha explicat que en aquesta edició del certamen tornarà la popular Zombie Walk. "Espero que molta gent s’animi i ompli els carrers de Sitges", ha indicat el director del Festival de Sitges. En les pròximes setmanes, el cartell de pel·lícules, curtmetratges i documentals del certamen s'anirà ampliant amb noves incorporacions.