Cursa de la Mercè 2023: recorregut i afectacions

TMB recomana agafar el metro mentre duri la prova esportiva

La cursa de la Mercè manté el recorregut tradicional però arriba a la 45a edició estrenant categoria
La cursa de la Mercè manté el recorregut tradicional però arriba a la 45a edició estrenant categoria | Ajuntament de Barcelona
Nació
16 de setembre del 2023
Actualitzat el 21 de setembre a les 12:41h
La cursa de la Mercè arriba a la seva 45a edició. Aquest 2023 la prova se celebrarà amb el recorregut i les dates tradicionals, però també incorpora alguna novetat. Tant en la logística de la cursa com per l'estrena de noves categories. Enguany, tot el que es recapti en inscripcions per la cursa de la Mercè, es destinarà a l’Associació in via, una entitat centrada en les violències masclistes que pretén erradicar la desigualtat i abús que generen la violència i la discriminació. Tot seguit repassem les afectacions, el recorregut i les inscripcions


Quin dia i hora és la cursa de la Mercè 2023?

Com és habitual, la prova esportiva es farà coincidint amb les festes de la Mercè de Barcelona. En concret, la cursa se celebrarà el diumenge 17 de setembre a partir de les 8:30 del matí, amb el tret de sortida de la prova principal. L'any passat, la guanyadora de la prova, Cristina Silva, va completar el recorregut en 35 minuts i 10 segons mentre que Artur Bossy, guanyador en categoria masculina, va imposar-se en un temps de 30 minuts i 01 segons.


Recorregut de la cursa de la Mercè 2023

La cursa de la Mercè es disputarà en el tradicional circuit amb sortida i arribada a l'Avinguda Reina Maria Cristina. Són 10 quilòmetres per on els corredors travessaran plaça Espanya i posteriorment enfilaran Gran Via de les Corts Catalanes, plaça de Tetuan, el parc de la Ciutadella, ronda de Sant Pere, o l'avinguda Paral·lel. El recorregut complet és el següent:


Av. Reina Maria Cristina – Pl. Espanya – Av. Paral·lel - Calàbria – Gran Via Corts Catalanes – Pl. Tetuan – Pg. Sant Joan – Pg. Lluís Companys – Buenaventura Muñoz – Roger de Flor – Pg. Pujades – Pg. Lluís Companys (andana central) – Ronda Sant Pere – Pl. Catalunya – ronda Universitat – Pl. Universitat – Ronda Sant Antoni – Sepúlveda – Viladomat – Av. Paral·lel, de Viladomat a Lleida (calçada Besòs) – Av. Paral·lel – Pl. Espanya– Av. Reina Maria Cristina.

 

Mapa amb el recorregut de la cursa de la Mercè 2023 Font: Ajuntament de Barcelona


Afectacions al trànsit

Durant la prova esportiva alguns carrers quedaran tallats. Com a conseqüència el trànsit i també alguns autobusos es veuran afectats i modificaran la seva ruta habitual. En concret, seran 34 les línies d'autobusos urbans que tindran limitat o alterat el recorregut: D20, D50, H12, H14, H16, V9, V11, V13, V15, V17, V19, 6, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 39, 46, 47, 54, 55, 59, 63, 65, 67, 79, 120, 121, 141, 150 i les línies del Barcelona Bus Turístic (rutes vermella i blava).

A més a més, Les estacions de Bicing compreses en el recorregut de la cursa quedaran anul·lades. Per això, des de TMB es recomana agafar el metro mentre duri la cursa.  Finalment, els vehicles que hagin quedat aparcats en carrers per on passa la cursa, quedaran completament immobilitzats fins que s'acabi l'esdeveniment.


Cursa Mercè Jove 2023

Com a novetat de la 45 edició, s’estrena la Cursa Mercè Jove dirigida a joves nascuts entre els anys 2007 i 2011. Aquesta nova opció compta amb dues distàncies a córrer en funció de l’edat: 800 metres i 1.600 metres.  Les inscripcions també estan limitades a 1.500 dorsals.

Recorregut i hora de la cursa jove

L'hora de sortida prevista és a les 11:30, un cop hagin acabat la resta de modalitats, també des de l'Avinguda Maria Cristina. Els participants continuaran per l’avinguda Rius i Taulet fins al carrer de Mèxic. Un cop allà, giraran per recular a l’avinguda Rius i Taulet fins al carrer de la Guàrdia Urbana i completar el circuit amb la meta a la mateixa Avinguda Maria Cristina.


Cursa inclusiva de la Mercè 2023

Aquest 2023 també es manté el format reduït de la cursa. Està incrustada dins el recorregut principal i està pensada perquè hi participin les persones amb discapacitat intel·lectual o amb mobilitat reduïda que, per condició física, no puguin fer una distància de 10 quilòmetres. Té una longitud total de 2 quilòmetres.

Recorregut i hora de la cursa inclusiva

L'hora de concentració és a les 9:00 del matí, un cop hagi començat la cursa dels 10 km. El recorregut també és un circuit, però en aquest cas, en comptes de l'Avinguda Maria Cristina, l'itinerari comença a la cantonada dels carrers Sepúlveda i Compte Borrell. A continuació, passa pel carrer Sepúlveda/Comte Borrell, el carrer Viladomat, l'avinguda Paral·lel i enfila Plaça Espanya fins a la meta de la resta de curses. 

Com em puc inscriure i quin cost té?

Una de les principals novetats d'aquesta edició és en les inscripcions. L'organització ha ampliat el topall als 10.000 dorsals. L'any passat, a causa de les restriccions sanitàries el nombre màxim de participants era de 8.000 corredors que van esgotar les inscripcions amb rècord de participació femenina: un 33% del total. Per obtenir un dorsal cal inscriure's a través del portal Xip groc. El preu per participar-hi és de 5 euros que es destinen íntegrament a l'Associació en via. Tant el dorsal com la samarreta han de passar-se a buscar a la Fira del Corredor.