Piromusical de la Mercè 2023: horari i on veure el focs articials de Barcelona

Rosalia, Bad Gyal, Daft Punk, Pet Shop Boys o Maria Arnal seran artistes que sonaran en el gran esdeveniment que clausurarà les festes majors de la capital catalana

El Piromusical de la Mercè de fa dos anys
El Piromusical de la Mercè de fa dos anys | Ajuntament de Barcelona
Nació
20 de setembre del 2023
Actualitzat el 21 de setembre a les 12:39h
Un dels esdeveniments que generen més expectació i que són més seguits durant les festes de la Mercè de Barcelona és el Piromusical. Tanca les festes majors de la capital catalana i, com cada any, barreja tot un espectacle de cançons amb les fonts de Montjuïc i una bateria immensa de focs artificials. El Sónar serà l'encarregat sonor de l'esdeveniment d'enguany i l'empresa Igual de l'espectacle en sí mateix.

Dia i hora del Piromusical de la Mercè

Com cada edició, el Piromusical tancarà les festes de la Mercè. Se celebrarà el dia 25 de setembre, que aquest 2023 cau en dilluns. Es podrà seguir a partir de les 22h de la nit, encara que uns minuts abans ja estarà tot a punt per començar, especialment en la retransmissió per TV3. 

Com serà l'espectacle de focs artificials de la Mercè?

La música d'artistes catalans com Bad Gyal, Desert o Maria Arnal conviurà amb la d’autèntiques eminències de l’electrònica de ball com Daft Punk, The Chemical Brothers, Buraka Som Sistema, Omar Souleyman o Aphex Twin. La proposta es completarà amb referents del disco, el house i el techno com Todd Terje, Laurent Garnier, Miss Kittin o Jeff Mills. També es retrà un petit homenatge al compositor japonès Ryuichi Sakamoto, desaparegut recentment.


La vetllada oferirà així un recorregut global a través de sons experimentals i veus i ritmes dels cinc continents que dialogaran amb la proposta pirotècnica dissenyada per Pirotènia Igual. Un viatge intercultural protagonitzat per les diferents músiques urbanes i una gran festa que ballarà al so de grans clàssics i dels noms més llegendaris de l’electrònica.

On puc veure el Piromusical?

Qualsevol zona mínimament elevada de la capital catalana et pot permetre gaudir del Piromusical, però en la seva esplendor la millor posició és situar-se a l'avinguda de Maria Cristina, als peus de la zona de les fonts de Montjuïc. Si no et pots desplaçar, no tens terrassa o és que directament no vius ni a Barcelona, TV3 retransmetrà, com tots els anys, l'edició d'enguany. 

Focs artificials a la platja de la Barceloneta

En el cas que siguis un gran aficionat dels focs artificials, vulguis repetir o simplement el dia del Piromusical no pots asseure't a gaudir-lo, les festes de la Mercè et permetran viure un repertori sonor i visual de categoria durant tres nits. Els dies 22, 23 i 24 a la nit, a la platja de la Barceloneta, al voltant de les deu de la nit, es gaudiran focs artificials visibles per tota la ciutat.