Jair Domínguez denuncia amenaces de mort pel gag de l'«Està Passant»

L'humorista explica les conseqüències que ha tingut per ell la broma del programa amb la Verge del Rocío

Nació
12 d'abril del 2023
Actualitzat a les 12:39h
Domínguez, a l'Està Passant
Domínguez, a l'Està Passant | TV3

El gag de l'Està Passant sobre la Verge del Rocío segueix portant cua. L'humorista, presentador i guionista del programa de TV3, Jaïr Domínguez, ha explicat a El Matí de Catalunya Ràdio les conseqüències que està patint al voltant de l'sketch sobre la Verge del Rocío, dies després de la seva emissió. "Tinc la bústia de Twitter i Instagram plenes d'amenaces de mort", ha explicat a la periodista Laura Rosel aquest dimecres al matí.

"No ho denunciaré perquè ara em fa mandra. Li dono la importància que té", ha afirmat. Domínguez ha assegurat que no és la primera polèmica d'aquestes característiques en las que s'ha vist implicat i, a més, ha deixat caure que "sol passar" en períodes electorals com el que estem a punt de viure per les municipals. 

Les disculpes de Toni Soler

Toni Soler es va pronunciaraquest dimarts en directe sobre la polèmica generada pel gag de la Verge del Rocío en la darrera entrega de l'Està passant. "Exigeixo disculpes al president d'Andalusia per acusar-nos de menysprear als andalusos", ha començat, per passar a recordar-se dels partits "d'aquí i d'allà" que, segons ell, han aprofitat per fer electoralisme. També ha mencionat la premsa espanyola, a qui acusa d'haver volgut intimidar el seu equip. "Això és cosa meva!", ha fet broma. I als bisbes catalans, a qui ha recomanat que es preocupin més de la pederàstia i no tant de l'humor de TV3.


Hores abans, TV3 també ha trencat el silenci. "La sàtira és un símptoma de qualitat democràtica", ha defensat la televisió pública catalana, que s'ha posicionat així davant les queixes del president d'Andalusia, Juan Manuel Moreno, la Conferència Episcopal Tarraconense i diverses entitats més, així com una denúncia de la Fundació Espanyola d'Advocats Cristians.

"La cadena ha fet sempre humor sobre tot, i ho continuarà fent", ha explicat TV3 en un comunicat, tot assegurant que no vol entrar en declaracions i contradeclaracions. La denúncia del col·lectiu d'advocats acusa els responsables del programa de fer una "representació escarnidora dels sentiments religiosos, cristianòfoba i andalusòfoba".

La polèmica paròdia de la Verge del Rocío

La paròdia es va emetre el 4 d'abril i consistia en una entrevista a l'actriu Judit Martín disfressada de Verge del Rocío, amb un nino que simbolitzava el nen Jesús i amb diverses mofes sobre la vida sexual, la religiositat i l'accent andalús. Toni Soler i l'Està Passant ja van avisar que no demanaran disculpes. "Pots esperar assegut", va reblar Soler en resposta a les peticions de Moreno.

La Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) va denunciar el gag i la Junta d'Andalusia també ha anunciat que presentarà una queixa formal a la Federació d'Organismes o Entitats de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA). Al seu torn, la Conferència Episcopal Tarraconense també s’ha pronunciat i ha manifestat el seu “rebuig” davant la paròdia, que considera que “fereix la sensibilitat de moltes persones” i, particularment, la de tots els creients que, sota aquesta advocació de la Verge Maria, "guarden la seva fe i les seves tradicions religioses”. Aquest mateix dimarts, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat "respecte i consideració" per totes les religions i per les persones que hi creuen, però ha declinat entrar a valorar les represàlies que es demanen contra la televisió pública.